Prikkels de baas

Als hoogbegaafde kun je nog wel eens het gevoel hebben dat je leeft met de handrem erop. Je gaat wel vooruit, maar ondertussen is er ook iets dat je tegenhoud. En op andere momenten ga je zó hard dat het lastig is de controle over die sportwagen te houden. Dat kan best wel vermoeiend zijn, toch?

Bovendien gebruik jij die sportwagen voor alles. Om naar je werk te gaan, om boodschappen te doen.. Pas je op met files en verkeersdrempels?

Wil jij leren hoe je die snelle sportwagen onder controle kunt houden? Dan is het programma ‘Prikkels de baas’ voor jou!

Het resultaat: jouw persoonlijke handleiding voor prikkelmanagement!

Herken je dit?

Herken jij je in één (of meerdere) van het volgende:

  •  Een dag op kantoor kan je helemaal uitputten. Overal geluiden, langslopende mensen, felle lichten. Je komt niet aan je werk toe.
  • Je werk put je regelmatig uit, omdat je er onvoldoende uitdaging in kunt vinden. Soms schaam je je daar voor. Je hebt toch een goede baan, wat zeur je nou?
  • Vergaderingen zijn uitermate vervelend. Veel herhaling, terwijl jij allang de oplossing gezien hebt. Zien ze dat nu echt niet?
  • Sociale evenementen, zoals borrels, congressen, verjaardagen, zijn slopend
  • Je vind sociaal contact heel prettig, maar gaat liever de diepte in dan dat je praat over iets banaals, zoals het weer, of de laatste roddels over de achterneef van de buurman van de voormalig beste vriendin van je tante. 
  • Wanneer jij iets gevonden hebt dat je interesse heeft, kun jij je er helemaal in vastbijten. Je wilt alles weten. Doet onderzoek. Leest een boek, of 6. Binnen no-time weet jij alles binnen dit nieuwe interesse gebied. Soms weet je alleen niet meer hoe je moet stoppen. Wanneer is het genoeg?
  • Ergens heb jij het idee dat je een bore-out hebt. Maar kun je dat wel zeggen? Je kunt toch altijd een nieuwe klus oppakken op werk? 
  • Jijzelf, of mensen om je heen, denken dat je overspannen bent, of misschien zelfs wel een burn-out zou kunnen hebben. Maar alle adviezen die je krijgt (doe maar een tijdje rustig aan) werken voor jou helemaal niet.
  • Je raakt gefrustreerd. Je hebt het idee dat er toch meer in moet zitten, dat je beter zou kunnen presteren, als je je maar niet de hele tijd zo uitgeput zou voelen door alle prikkels die er op je af komen.

Wanneer jij je herkent in een of meer van de bovenstaande beschrijvingen, is de kans groot dat jouw prikkelmanagement wat aandacht kan gebruiken.

Dagelijks krijg jij een tsunami van prikkels te verwerken. Geluiden om je heen, het nieuws, mensen die dingen aan je vragen. Dan zijn er ook nog de dingen die je zelf zou willen, maar waar geen ruimte voor is, omdat al je aandacht al opgeslurpt wordt door die andere prikkels. Niet gek dat je af en toe denkt ‘laat me toch met rust!’. Maar wist jij dat je zelf de regie kunt nemen? Dat je inzicht kunt krijgen in welke soorten prikkels jou uitputten, en welke jou juist energie geven? Je kunt dit leren in het traject ‘Prikkels de baas’. 

Dat kan beter!

Basis

E-learning
49,-
  • Tot en met 17 maart in prijs verlaagd!
  • E-learning met 3 maanden toegang
  • Zelf aan de slag!
  • Kennis & info over prikkels
  • Meer inzicht in jouw prikkels
  • Prikkelbalans tips & tricks
Nu voor € 49

Plus

E-learning + sessie
349,-
  • E-learning met 6 maanden toegang
  • Zelf aan de slag!
  • Kennis & info over prikkels
  • Meer inzicht in jouw prikkels
  • Prikkelbalans tips & tricks
  • 1-op-1 online sparsessie ter waarde van €250,-

Premium

In 3 maanden jouw prikkels de baas
1500,-
  • E-learning met 12 maanden toegang
  • Intensieve begeleiding
  • Kennis & info over prikkels
  • Meer inzicht in jouw prikkels
  • Prikkelbalans tips & tricks
  • 2 online 1-op-1 sessies
  • Wandelcoachsessie
  • Schrijfboek
  • 'Terugkomsessie' 6 maanden na afronding

Kun jij niet kiezen?

Je hebt besloten dat je ‘iets’ met prikkelmanagement wilt gaan doen. Heel goed! Maar je weet niet helemaal welk programma voor jou het meest passend is.. Daar kan ik je bij helpen. In een gratis gesprek van 30 minuten denk ik met je mee, en kijken we welk programma het beste bij jou en jouw situatie past.

Waar bestaat het programma uit?

Je gaat aan de slag met het maken van jouw persoonlijke handleiding. Daarvoor heb je kennis nodig: het programma bevat veel kennis over prikkels en het managen van prikkels. Theorie is leuk en nuttig, maar heeft pas echt meerwaarde wanneer je daar zelf mee aan de slag gaat. 

En daarom ga jij die theorie meteen op jouw persoonlijke situatie toepassen. Dat doe je met een dagelijkse schrijfopdracht. De schrijfopdracht loopt als een rode draad door het programma, en zorgt ervoor dat jij inzicht krijgt in jouw persoonlijke prikkelmanagementhandleiding. In de Premium variant begeleid ik je daar bij. We hebben meerdere sessies waar we jouw persoonlijke situatie centraal stellen, en waarin we oefeningen doen die jou nóg meer inzicht geven in hoe prikkels voor jou werken. We kijken niet alleen naar overprikkeling, maar ook naar onderprikkeling.

In de Premium variant gaan we ook naar buiten. Tijdens een wandelcoachsessie, zodat je kunt voelen wat de invloed van in de natuur zijn heeft op jouw prikkelervaring. 

Omdat prikkelmanagement iets is dat je veel moet oefenen, krijg je in het programma alle handvatten mee die je nodig hebt om dit uiteindelijk zelf te kunnen gaan doen. In de Premium variant hebben we 6 maanden na het afronden van het programma nog een sessie om te kijken hoe het gaat. En stil te staan bij de ontwikkeling die jij hebt doorgemaakt. 

Even voorstellen

Voordat je de keuze maakt om een programma bij mij te gaan volgen, wil je misschien meer weten over wie ik eigenlijk ben. Laat ik mij eens voorstellen.

Ik ben Wouter Hijlkema. Na mijn studie Psychologie had ik eigenlijk geen idee wat ik wilde worden. Coaching vond ik heel interessant, maar een loopbaan daarin was lastig. Toen ben ik het data-analysevak ingerold. Waarbij ik wel steeds een coach-component had zitten: begeleiden van nieuwe collega’s, opzetten van traineeprogramma’s, dat soort dingen. 

Na dit een tijdje gedaan te hebben, begon het coachvak me steeds meer te trekken. Ik besloot die interesse te gaan volgen. Deed een opleiding tot coach, en startte mijn eigen bedrijf.

Maar waarom prikkels, zou je je af kunnen vragen. Dat zal ik uitleggen. Tijdens de corona-lockdowns in 2020 merkte ik ineens dat ik aan het einde van de dag nog energie over had. Dat ik niet helemaal gesloopt was als mijn werkweek erop zat. En dat voelde goed! Totdat we dus weer op kantoor verwacht werden. 

Dat stond mij enorm tegen. Ik wilde niet meer zo overprikkeld zijn als ik eerst vaak was, zonder dat ik dat vóór die lockdowns eigenlijk goed besefte. Ik besloot dat dit niet langer zo kon. Daarom dook ik de literatuur in, op zoek naar een manier om met die prikkels om te gaan. 

In die zoektocht kwam ik stukjes tegen die ik naast elkaar legde, en die voor mij heel behulpzaam waren. Toen ik daarover sprak met anderen, gingen zij die ideeën ook toepassen, en voor hen werkte het ook heel goed. En zo ontstond het plan om een programma te ontwikkelen, om zoveel mogelijk mensen te helpen hun prikkels te managen. 

Inmiddels heb ik het programma aangepast, en er nieuwe inzichten in gestopt die ik heb gekregen door mensen te helpen hun prikkelmanagement op orde te krijgen. En heb ook onderprikkeling een prominentere rol gegeven in dit vernieuwde programma. 

Wil je samen met mij aan de slag om jouw persoonlijke prikkelmanagement handleiding te gaan schrijven? Dan help ik je graag!

Wat anderen zeggen over samenwerking met mij